Counter Strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.

 
 

Danmarks ældste og største turnerings og event arrangør indenfor esport/gaming

 
 
csHOME

csHVAD ER ESPORT?
csOM SLAP.dk

csREGLER
strikeSPONSORER

Counter StrikeKALENDER
Counter StrikeCS 1.6
Counter StrikeCS SOURCE
Counter StrikeCZ

slapSLAP LIVE / EVENTS
slapSLAP CUPS
CounterSERVERLISTEN

Counter StrikeNYHEDER
Counter StrikeNYHEDSBREV
slapARTIKLER
slapINTERVIEWS
slapBLOGS
CounterFORUM

slapDOWNLOADS
slapFOTOGALLERI

strikeLINKS
strikeTILMELDING
strikeKONTAKT
strike
strikeAVANCERET SØG
Zahid ButtLOGIN

sui
Zahid Buttby multibit
 

10-07-2020   
PRODUKTANMELDELSER / TESTS
Her er alle de produktanmeldelser og test lavet af S.L.A.P

ARTIKLER - PRODUKTANMELDELSER - Steelpad QcK+

Steelpad QcK+

Læst 4043 gange

Måtte venligst leveret af Steelpad
Test udført af Ferox

Testet med IntelliMouse og Razer DiamondBack


For næsten en uge siden ringede Sui og sagde, at der lå et nyt produkt fra Steelpad, som skulle anmeldes. Jeg begav mig ud i årets første snestorm for at afhente, hvad jeg næsten kunne gætte mig til, måtte være en musemåtte af en eller anden art. Midt i alt det snekaos står Sui klar med en lang kasse, som på ingen måder kunne være en musemåtte. Jeg nåede lige at tænke på, hvad Steelpad nu havde fundet på af spændende lir, før Sui trak en stor sort sammenrullet ting ud af kassen (kassen - IKKE bukserne). Det viste sig hurtigt, at der var tale om en ny gamer måtte - en måtte, der lynhurtigt gav et nostalgisk øjeblik og efterfølgende et større besvær med oprydning.
For at starte med nostalgien, var der her tale om en stofmåtte meget lig de mørkeblå, vi alle sad med for en del år siden. Det var en helt speciel fornemmelse at pakke den ud og den velkendte
duft, som stofmåtter altid har, stod klart og rart i mine næsebor. Min umiddelbare reaktion ved førstehåndsindtrykket var en mindre undren. Hvis stofmåtter åbenbart var gode nok, hvorfor skulle alle producenter så en tur forbi vinyl, glas, diverse metaller osv, for at gå tilbage til den klassiske stofoverflade? Da det som sagt var flere år siden, jeg sidst havde haft en stofmåtte i hånden, måtte jeg simpelthen i gang med at lede efter en gammel
version, så jeg kunne se og ikke mindst føle om der var forskel på datidens mørkeblå måtter og denne nye gaming måtte fra Steelpad. Mine bange anelser omkring placeringen af mine gamle aflagte måtter viste sig at være begrundet. Den gamle blå måtte lå nederst i den bagerste "bedroller" i soveværelset. Det tog tid og en masse kalorieforbrænding, men frem kom den og efter lidt kontaktlim i kanterne var selve stoffet og gummiet igen forenet.

Første observering var forskellen på, hvor tæt selve tråden var vævet. Steelpad QcK overfladen er sindsygt detaljeret vævet, hvor den gamle blå måtte derimod er mere "grynet" i overfladen. Svært at forklare når man som mig ikke engang kan træde en nål, men forestil dig forskellen på en bomuldstrøje og en striktrøje, hvor QcK er bomuldstrøjen og den gamle blå er striktrøjen.
Næste store forskel var tykkelsen. QcK er næsten kun halv tykkelse i forhold til den aflagte blå måtte, hvilket virkelig viser sig at gøre en stor forskel, når man bevæger musen henover stoffet. Den ultra tynde QcK giver musen en god kontakt med det hårde bord nedenunder, hvor den gamle
måtte "kvæler" musen pga tykkelsen. På den gamle måtte kan man næsten se, hvordan musen bliver presset ned i gummiet, når man trækker den frem og tilbage, hvor den på QcK der imod bevæger sig næsten på samme måde, som havde det været en måtte i plastic/glas. QcK har en samlet tykkelse noget lignende Steeplad S&S eller fUnc Surface, så der er tale om en noget speciel stofmåtte, der ikke har samme "tunge" overflade, som i tidernes morgen nok var grunden til, at man begyndte at producere måtter i andre materialer. Selve gummiet på QcK's bagside ligger solidt fast på bordet, og det kan på ingen måde lade sig gøre, at hele molevitten skrider i kampens hede. Ikke så mange dikkedare der! Antiskrid systemet fungerer helt upåklageligt, som det skal.

Som jeg skrev tidligere, var QcK skyld i, at jeg måtte i gang med den store oprydning. Hvorfor dog lige det? Hvis jeg siger 45 cm * 40 cm, så siger jeg dermed også "pladsproblem"! Heldigvis har jeg et rimlig stort arbejdsbord, så det var ikke pladsen, men nærmere oprydningen, der var problemet. Min bette Steelpad S&S har lige så stille fået sin helt egen lille plads mellem alt rodet på bordet, så den store voldsomme QcK skulle ganske enkelt klappes sammen på midten hvis den på nogen måde skulle kunne ligge an til landing på skrivebordet. Efter 5 minutter og endnu lidt unødig kalorieforbrænding, kunne jeg endelig placere den store Qck på bordet - og den pyntede fint på det nye "friske" skrivebord. QcK fås også i en lidt mere "slip for at rydde op" venlig version på 32 cm * 28,5 cm, så alle, der simpelthen ikke kan overskue en større oprydning, har alligevel masser af muligheder for at komme med på stofbølgen. Det er selvfølgelig rart med en masse plads, men selv med den lave sensitivity (1.5) jeg spiller CS med, er det begrænset, hvor meget jeg reelt rykker musen rundt. Det kunne selvfølgelig være en rar tanke, at man gang efter gang aldrig skulle løfte musen og centrere den på midten af måtten, men det har vel lige så meget med selve stillingen at gøre. Selvom jeg i CS lystigt kunne kigge lodret op uden at løfte musen fra måtten, så ville mine fingre være så langt væk fra mig, at jeg ikke engang ville kunne ramme dem med en "snotter". Eller hvis jeg skulle vende mig 180 grader og derefter kigge direkte ned….vil slet ikke tænke på hvordan min arm ville se ud og ikke mindst føles efter sådan en bevægelse. Derfor er det fint med dejligt store overflader, men alle os med lav sensitivity løfter uanset måttens størrelse musen hele tiden, og det gør vi nok også, selvom der er 15 cm mere plads i bredden. Det kan selvfølgelig være til en hjælp i "panik" situationer, hvor alt skal gøres i et splitsekund, men personligt har jeg altså ikke behov for så meget spillerum, så den "lille" version ville være helt fint til mig - og så er den også lidt billigere, men mere om det senere.


Hvordan fungerer QcK så i praksis?
Der er to punkter, der for mig "brændte" igennem hos QcK, som de store forskelle i forhold til min gamle blå måtte og min nuværende Steelpad S&S. For det første har QcK intet spillemæssigt og præcisionsmæssigt at gøre med datidens stofmåtter. Den gamle blå måtte er alt for blød og optikken i musen ser ud til at blive rundtosset, når man f.eks spiller CS. På QcK får man derimod fuldstændigt samme "flow" som på en glas- eller plasticmåtte. Musen gør, hvad du beder den om - hverken mere eller mindre og det hele virker meget præcist. Jeg testede QcK sammen med min snart 4 år gamle IntelliMouse samt med Razer DiamondBack. De kørte begge lige smertefrit og præcist. Da det alligevel var tid til udskiftning af mine Hyper Glades, prøvede jeg Intelli helt uden "speciel skates" med normal teflon og til sidst med et sæt friske Hyper Glades. Forskellen på alle de forskellige skates er fuldstændig den samme som på plastic, metal eller glas overflader, så hvis man elsker at spille med teflon, så vil man også elske det på QcK. Foretrækker man en "clean" mus, bliver det nok også sådan man gamer på QcK, så i bund og grund tror jeg ikke, der bliver rykket ved ens vaner og lyster omkring skates. Selve stoffet på QcK er i bevægefornemmelse tættest på den glatte side på en fUnc Surface eller en Icemat. Helt personligt er jeg gået væk fra de helt glatte sider, da jeg har det bedre med en kornet overflade som den på S&S eller eXactMat's ene side, men det er helt individiuelt om man er til den ene eller anden overflade. Man skal bare gøre det op med sig selv inden et eventuelt køb. Er man udelukkende til en kornet overflade og afskyr det "barnenumse glatte", så er QcK nok ikke den måtte, man skal forkæle sin mus med.Det andet, jeg ser som den store forskel, er støjen. Når du kaster din mus henover QcK, bliver lyden opsamlet og dræbt i stoffet. Det var umiddelbart ikke noget, jeg tænkte over, før jeg sad og spillede en sen nattetime. Jeg er vant til et søvent råb fra soveværelset: "STYR NU DEN MUS", men den forgangne uge har min kæreste enten sovet tungere eller også har QcK gjort en forskel, for de sene timer har været uden hendes skrigeri J Det er nok en detalje for de fleste og har dermed nok ikke den store betydning, men jeg tror alligevel ikke, at jeg er den eneste, der til tider ikke kan se harmonien i en lav sensitivity og en kæreste 3 meter fra skrivebordet.

Steelpad QcK er et nyt og anderledes pust til de gaming måtter, vi mere eller mindre alle sidder med i dag. Man skal huske på, at den aldrig må forvekles med de billige mørkeblå stofmåtter, vi fik som reklame alle mulige steder, men derimod er en ny og spændende måde at tage nogle gamle elementer og benytte dem til gaming. Prismæssigt ligger Steelpad QcK i den rigtigt pæne ende. Den lille (320*285mm) kan fås for 79,- mens den store (450*400mm) ligger på 129,-
Det må siges at være et rigtig fornuftigt beløb for en helt ny gaming måtte og endnu engang mener jeg, at Steelpad tilbyder os forbrugere nogle gode priser, som gør, at konen og vigtigst af alt vovsen kan få vådt og tørt, selvom man har købt lidt QcK måtte tidligere samme dag.

Her står jeg så en uge senere med et kæmpe dilemma. Alt den "plastic mod plastic" støj, som jeg er blevet helt foruden, er så småt blevet en lille forelskelse, men jeg elsker også den kornet plastic overflade på min S&S musemåtte, så jeg skal tage et valg. Jeg tror, jeg ender op med den lille version af QcK og så kan jeg lave vagtskifte mellem S&S og QcK i samme sekund kæresten går til køjs.


- Artikler forside
- Produktanmeldelser
- Tweaks
- Våben guides
- Mapanmeldelser
- Slap test dummies
- BLOG-SEKTION


 
Counter Strike - counterstrike
Counter Strike - counterstrike

Counter strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.


© slap.dk * optimeret til 1024 x 768 * optimeret til IEX 5.0
 
 
MOVIES

DR - Danish Esport Awards 2007
SLAP LIVE Tappehallen Cult Party (zip-36MB)
SLAP LIVE Ballerup Superaren (zip-13MB)
Battlefield Nordisk Mesterskab (zip-5MB)

INTERVIEWS