Sennheiser usb headset test

 
 

Danmarks ældste og største turnerings og event arrangør indenfor esport/gaming

 
 
csHOME

csHVAD ER ESPORT?
csOM SLAP.dk

csREGLER
strikeSPONSORER

Counter StrikeKALENDER
Counter StrikeCS 1.6
Counter StrikeCS SOURCE
Counter StrikeCZ

slapSLAP LIVE / EVENTS
slapSLAP CUPS
CounterSERVERLISTEN

Counter StrikeNYHEDER
Counter StrikeNYHEDSBREV
slapARTIKLER
slapINTERVIEWS
slapBLOGS
CounterFORUM

slapDOWNLOADS
slapFOTOGALLERI

strikeLINKS
strikeTILMELDING
strikeKONTAKT
strike
strikeAVANCERET SØG
Zahid ButtLOGIN

sui
Zahid Buttby multibit
 

29-11-2023   
PRODUKTANMELDELSER / TESTS
Her er alle de produktanmeldelser og test lavet af S.L.A.P

ARTIKLER - PRODUKTANMELDELSER - SENNHEISER USB

SENNHEISER USB HEADSETS PC135 / PC 145 / PC155
Læst 7325 gange

Headsets venligts udlånt af Kinovox - Hjemmeside klik her
Test udført af Joe Cool og Ferox fra SLAP

Ja - du læste rigtigt. I en og samme bevægelse er det muligt at anmelde alle 3 nye Sennheiser headset. Hvorfor nu det. Jo - faktisk har vi her på www.slap.dk allerede anmeldt størstedelen af de nye headsets. Nå… eeeh???… Lyder det underligt og hvordan hænger det nu sammen?

Jo - svaret skal findes i opbygningen af de nye produkter fra Sennheiser. Selve headset'sene er nemlig ved nærmere eftersyn identiske med den kendte serie PC130/PC140/PC150 dog med den lille twist, at der medfølger et lydkort til disse versioner.

Det var så den ultrakorte version af hele anmeldelsen.

Hvis du allerede har et overdimensioneret lydkort og OVERHOVEDET ikke er til at rokke, så stop med at læse her og gå videre til den gamle anmeldelse: Sennheiser 130/140/150

Hvis du er det mindste nysgerrig og gerne vil vide mere om - det jeg personligt vil kalde - "et forfriskende nyt tiltag", så læs videre og bedøm selv om det er noget for dig.

sennheiser pc_usbadapter PC135

sennheiser pc_usbadapter PC145

sennheiser pc_usbadapter PC155

Nye ting
Som sagt er det nye, at der er et lydkort monteret på selve headsettet. Det lyder måske ikke så revolutionerende som det reelt er, men det er faktisk en rigtig god ide. Hvor mange har ikke været en tur på Boomtown eller lignende net-caféer og oplevet, at lyden er så meget anderledes, at man sidder og bliver en anelse pylret. Jeg kan næsten høre mig selv hyle på nogenlunde lignende måde:

"Jamen, det lød som om den n00b kom forfra, men så kommer han fanme vraltende bagfra og stikker kniven i ryggen på mig og jeg er dermed hans første knifekill nogensinde… Lorte møg skod headset med latterlig lyd!!!!".

Vi ved alle, at fakta er helt anderledes. Nemlig, at man bare ikke kan vænne sig til lyden af et andet lydkort og/eller et andet headset end det derhjemme. Det er bare lidt svært at acceptere, når man lige er død to gange i træk, da man ikke føler, man kan bedømme om modstanderen skyder fra højre eller venstre.

Det har Sennheiser med deres nye produktserie nu lavet en løsning på.

Når du eksempelvis køber et Sennheiser PC155 får du et PC150 headset + et mikroskopisk lydkort. Lydkortet er så lille, at det er bygget ind mellem headset og USB-bussen på din PC. USB-lydkortet er egentligt
sennheiser pc_usbadapter
separat, så det kan bruges med andre headsets end Sennheiser. Det er lidt svært at forklare, hvordan det er bygget op, men det kan måske bedre vises med et billede, som her til højre. Faktisk får du en-to-i-en løsning med PC135/145/155 serien. Du får mulighed for god lyd, selvom din computer slet ikke har et lydkort. Modsat har du også alle muligheder for at undlade det medfølgende lydkort og sætte headsettet direkte til dit interne eller eksterne lydkort. Denne smarte mulighed får du f eks ikke, hvis du investerer i et USB Plantronics med indbygget lydkort. Her sidder alt samlet i en enkelt enhed. Derfor er Sennheiser klart at foretrække, da du også kan bruge headsettet i dit stereoanlæg, i MP3-afspilleren, i DVD-afspilleren osv. Har du f eks et par analog-bøffer, som du nyder at lytte til musik på, så kan de tilmed sagtens benyttes via det lille lydkort på medfølgende USB-stik. Mulighederne er mange, så længe stikket er et standard 3,5 mm stik. Denne mulighed for selv at skifte rundt og vælge den ene eller anden løsning er ganske enkelt genial og endnu ikke set hos andre producenter.

Hvis du kigger på billedet, kan du se, at lydkortet er "proppet" ind i den sorte "tingest" øverst på billedet. Den er ca. 1½ cm bred og 4-5 cm i længden, så det må siges at være et ret lille lydkort.

sennheiser pc_usbadapter
1. Lydkort chip
2. 3,5 mm. jack bøsning
3. USB stik
4. 3,5 mm. jack stik

Installation
Selve installationen var nemmere, end jeg forventede. Da jeg åbnede indpakningen, forventede jeg af en eller anden grund en CD med en driver på, men der var ingen? I min fortvivlelse satte jeg alligevel det lille USB-stik i computeren (selvom jeg havde et lydkort installeret i forvejen) Straks begyndte WinXp helt uden besvær at "detecte" lydkortet. Alt jeg kunne se, var en lille info i højre hjørne af skærmen, der fortalte, at nu var der et stykke Sennheiser lydkort-hardware-dimmer sat til og delen virkede. Det var ovre, før jeg opdagede det.

Ja, ja - tænkte jeg så. Så skal jeg vel genstarte, eller også kan den ikke finde ud af, at jeg nu har to lydkort installeret, men det var ikke tilfældet. Automatisk havde XP valgt det nye Sennheiser lydkort og jeg kunne med det same begynde at teste kvaliteten.

I første omgang startede jeg fra bunden med de billige PC135/145. Det lille PC135 er stadig et traditionelt "henover hovedet" headset, som sidder godt fast til ørerne og lukker alt unødig larm fra kæresten, fjernsynet, naboen, ringeklokken, telefonen osv. ude. PC145 kræver hos de fleste en smule tilvænning på grund af den specielle "nakkebøjle". Bøjlen sidder ikke helt ligeså stramt til ørerne, hvilket måske godt kan være et irritationsmoment. Lyden i PC135/145 er stadig ganske fortrinlig. Lydbilledet er krystalklart og selv efter mange timer på ørene, lader man dem gerne sidde et par timer mere. Ingen opgave er for stor. Sæt mikrofonen fast i medfølgende mikrofonholder og brug dem i stedet til at høre musik. I bund og grund to allround headsets, som opfylder diverse krav til lyd i ørene, når man sidder foran computeren eller ligger i sofaen og lytter til den nyindkøbte CD.

Først da jeg kom til PC155 kunne jeg lave en reel sammenligning med mit nuværende PC150 headset og mit Audigy Player lydkort. Som de fleste ved, er mit lydkort måske en smule forældet i forhold til Creatives nyeste produkter, men ikke desto mindre er det i forhold til, hvad man kunne få i "gamle dage" af super god kvalitet. Der skal noget af en musiknørd til at sige, at han/hun kan høre forskel på det nyeste og mit nuværende Audigy Player lydkort, så det er ikke en dårlig målestok at holde Sennheiser dimsen op imod - Som sagt, så gjort.

Kort fortalt er der en mindre kvalitetsforskel på mit interne og USB lydkortet. Sennheiser lydkortet leverer ikke den fedeste lyd, jeg har hørt, men bestemt heller ikke den dårligste. Det er ganske fint til mere eller mindre alt, men det mangler lige den sidste knivspids til at blive kaldt super godt. Nu er det heller ikke målet, at lydkortet skal vippe de kendte lydkortsgiganter af pinden, da det er et helt nyt marked Sennheiser forsøger at etablere sig på. Derfor er det måske heller ikke fair at sammenligne med det, der for 1½ år siden var et ret dyrt halv-professionelt lydkort.

Derfor er det vigtigt, du vurderer, hvad du har brug for. Hører du en masse musik på "musiker niveau", er du sikkert bedre stillet med et almindeligt dyrt internt eller eksternt lydkort. Er du derimod en inkarneret gamer, kan dette være sagen, men det kan du læse længere nede under punktet: "Hvem henvender produktet sig til".

Selve headsettet er stadig et super gennemført produkt. Det sidder perfekt og ørerne er bedre pakket ind end med et par ørevarmere fra Magasin. Der er ikke så meget at diskutere omkring lyden - den er simpelthen perfekt. Den er knivskarp og du vil i f eks Counter-Strike ALDRIG være i tvivl om hvor skuddet, granaten, fodtrinene osv. kommer fra. Musikken spiller i ørene i timevis og du vil opleve, at lyden gengives mere rent end f.eks. hos Plantronics P90. Nej, dette er stadig et ekstremt lækkert headset - nu bare med nogle ekstra features, der blot trykker tommelfingeren endnu længere i vejret.

For at pifte produkterne op har Sennheiser også sørget for en lidt længere ledning samt en ledningsholder. Holderens funktion er
sennheiser pc_usbadapter ganske enkelt, at du kan vikle ledningen op således, at den altid har den længde, du finder passende. Et nice touch som man bestemt kan bruge. Ikke fordi du ikke kan lave noget tilsvarende selv, men det er nu rart, at det passer til headsettet - og så ser det hele en anelse mere prof ud. Hvorfor også bruge en hulens masse tape, ståltråd,
clips eller elastikker, når denne smarte lille holder er den bedste og ikke mindst pæneste løsning, når ledningen skal forkortes.

Hvem henvender de sig til?
Nå, men det er alt sammen meget godt, men hvem henvender produkterne sig til? Ja omkring de enkelte headsets, så er det stadig samme fine kvalitet som kendt fra PC130/140/150 serien, så der er intet nyt under solen. Du kan læse mere om dem her.

Hvis du er en af de typer, der bare kræver perfektion lige meget hvor du spiller eller bare mangler et nyt lydkort OG et fedt headset, så er dette måske lige noget for dig. Hvis jeg selv deltog i CPL eller lignende (dream on), ville jeg sandsynligvis hver nat i ren glæde kramme dette headset og medfølgende lydkort til døde. Ingen tvivl om at stabilitet i kvaliteten og følelsen af ens hardware betyder meget i den prof og semi-prof del af skalaen. Hvis du er typen, der tit sidder på Boomtown eller andre net-café'er, vil du også glæde dig over dette headset/lydkort. Med det medfølgende indbyggede lydkort ved du, at der altid er det lydbillede, der skal være. Dermed er der én ting mindre at whine over :)

Fordele
  • Nemt at installere.
  • Nemt at tage med rundt.
  • Altid den samme gode lyd.
  • Fedt headset med i købet.
  • To-i-en løsning.
Ulemper
  • Småpebret pris.
  • Ikke "pladestudie" lyd i det medfølgende USB lydkort men uden tvivl godt nok til alle spil og almindelig brug.- Artikler forside
- Produktanmeldelser
- Tweaks
- Våben guides
- Mapanmeldelser
- Slap test dummies
- BLOG-SEKTION


 
Counter Strike - counterstrike
Counter Strike - counterstrike

Counter strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.


© slap.dk * optimeret til 1024 x 768 * optimeret til IEX 5.0
 
 
MOVIES

DR - Danish Esport Awards 2007
SLAP LIVE Tappehallen Cult Party (zip-36MB)
SLAP LIVE Ballerup Superaren (zip-13MB)
Battlefield Nordisk Mesterskab (zip-5MB)

INTERVIEWS