Counter Strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.

 
 

Danmarks ældste og største turnerings og event arrangør indenfor esport/gaming

 
 
csHOME

csHVAD ER ESPORT?
csOM SLAP.dk

csREGLER
strikeSPONSORER

Counter StrikeKALENDER
Counter StrikeCS 1.6
Counter StrikeCS SOURCE
Counter StrikeCZ

slapSLAP LIVE / EVENTS
slapSLAP CUPS
CounterSERVERLISTEN

Counter StrikeNYHEDER
Counter StrikeNYHEDSBREV
slapARTIKLER
slapINTERVIEWS
slapBLOGS
CounterFORUM

slapDOWNLOADS
slapFOTOGALLERI

strikeLINKS
strikeTILMELDING
strikeKONTAKT
strike
strikeAVANCERET SØG
Zahid ButtLOGIN

sui
Zahid Buttby multibit
 

29-11-2023   
PRODUKTANMELDELSER / TESTS
Her er alle de produktanmeldelser og test lavet af S.L.A.P

ARTIKLER - PRODUKTANMELDELSER - Razer Viper

Razer Viper

Læst 6512 gange

Mus venligts udlånt af Razer Zone
Hjemmeside klik her
Test udført af Joe Cool (redigeret og finpudset af Ferox)

Kommenter denne artikler her.

Uha uha… Her sidder jeg med en splinter ny Razer Viper mus fra Razer Inc. Jeg ved ikke helt hvor mange, der har prøvet den endnu, men jeg tror rent faktisk, at jeg er en af de første i Danmark, der har lagt mine klamme hænder på musen, så det er lidt af en ære.

Dem, der kender Razer fra 1-2 år tilbage kan nikke genkendende til deres Razer Boomslang mus, der blev betragtet som en af de bedste gamer kuglemus, der er blevet lavet. Razer var simpelthen på forkant med gamernes ønsker og lavede en super præcis kuglemus da andre producenter ikke helt var klar over, at der var et behov for det.
Nu har Razer så også slået sig på optiske mus med denne lille sag og har de så begreb om det?

Jo - det har de bestemt. Læs mere om musen herunder.

Design.
Nu fik jeg ikke ligefrem musen i nogen smart kasse, som når man får en ny lækker mussemåtte eller lignende. Musen er jo stadig helt ny og den mangler lige det sidste, før den er klar til "gaden", så jeg kan ikke udtale mig om hvorvidt den på salgsdagen bliver leveret i en smart æske. Jeg måtte "nøjes" med at få musen og løsdelene i en pose. Fint nok med mig. Det er jo ikke det, der tæller.
(Billederne herover viser størrelsen sammenlignet med en Logitech MX500. Det til højre er lidt misvisende - I virkeligheden er MX500 musen længst.)

Lige når man hiver musen frem, tænker man…. "Huh? - hvor er resten af den henne?". Den er nemlig ikke ret stor sammenlignet med eksempelvis en MS Intellimouse Explorer 3.0. Nå - det skræmmer ikke ligefrem mig, for jeg har ikke store bjørnelapper og blev faktisk ret glad, da jeg for et års tid siden fik fat i en Logitech MX500, der lige er guf for os med små hænder. Jeg har tidligere haft en MS3.0 og selvom den sagtens kunne bruges, var den lige en tand for stor efter min smag.

Nu ved jeg jo godt, at det ikke er alle, der er vilde med små mus, for vi er jo forskellige indrettede fra naturens side (og så blev alle fjerne i blikket!). Derfor fik jeg lige en kollega til at lægge sin store pote på den og han var ikke umiddelbart begejstret. Ikke pga. størrelsen men fordi målene kombineret med nogle
MEGET følsomme museknapper gjorde, at han ikke mente, han kunne slappe af i fingrene uden at klikke konstant på begge knapper. Mere om det senere.

Udover at være smal/kort vejer musen ikke ret meget, hvilket er en stor fordel. Det giver meget hurtigere movements og det er nemmere at stoppe op midt i en bevægelse. Det er nok ikke
super vigtigt, men alligevel en faktor, hvis man spiller lidt seriøst.

Når musen ikke er sat i USB-porten, er den nærmest sort, men når du smider den i Pc'en, lyser den op med en ægte "pornobelysning". Om det er et hit er en smagssag. Jeg synes personligt, det er helt fint.

Ledningen til musen er en smule tyndere end til andre mus, jeg har prøvet. Det er helt sikkert et plus, da den dermed ikke virker så stiv. Det betyder igen, at man ikke mærker så meget ustabilitet, hvis ledningen lige går imod noget, mens man spiller. Desuden er ledningen noget længere end på min MX500 mus og det gør bestemt ikke noget. Jeg har før været i kvaler over manglende ledning, når man skulle til LAN, fordi der er lidt anderledes forhold end normalt her ved mit skrivebord.

Sidst men ikke mindst fulgte der en lille taske med til musen. Ikke noget man lige forventer eller absolut har behov for, men omvendt er den sikkert rar at beskytte musen i, når man farter rundt til diverse LAN's. Jeg synes, det er en sjov lille detalje og jeg kunne faktisk godt bruge den.
Den medfølgende "bæltetaske"

Installering
Installationen kunne ikke være meget nemmere.

Man tager sin museledning med den fine guldlegering på selve stikket (nice touch) og smider den i et ledigt USB-stik på sin computer og hopla, så er der liv i musen. Jeg ved ikke, hvordan den arter sig på Win98, men jeg har testet på både Win2000 og WinXP og begge operativsystemer installerede den bare som en alm. USB-mus. Ingen problemer der.

For at være sikker på at udnytte alle musens finurligheder, skulle jeg selvfølgelig teste den medfølgende beta-driver (version 3.1.00 til XP). Den virker for øvrigt også til Win2000 ;-)

Der var en enkelt fil på skiven. Dobbeltklik, og klik på "next" et par gange, så var den driver installeret. Ingen genstart nødvendig.

I dit "systray", (de små ikoner nede i højre hjørne), får du så et lille Razer logo, hvor du kan sætte din mus op - helt lige som andre mousedrivere, men her hører ligheden op. Selve menuen ser dog HELT anderledes ud end andre mus-menuer, jeg har set. Der er egentligt ikke umiddelbart mere eller mindre end i andre mousedrivere, men det ser bare mere cool ud. Der er dog et par detaljer, jeg faldt over. Razer har nemlig gjort det muligt at skrue op og ned for din mouse sens inde i spil. Man kan

nemlig nøjes med at klikke på rulleknappen og derefter rulle sig til den ønskede sens med on-screen-display. Dette kaldes "On the fly sensitivity" og det virker umiddelbart ganske interessant Nu har Valve desværre besluttet at opdatere Steam, så jeg kan ikke teste, om det virker i CS. Jeg kan dog ikke få den omtalte visningsmulighed frem i mit WinXP, mens det virker upåklageligt på det Win2000 system, jeg har prøvet det på. Jeg kunne desværre heller ikke
mærke den mindste forskel i mouse sens, men igen skal det nævnes, at det er en betadriver, jeg har og det må formodes fikset inden den endelige version. Ellers kan man update driveren via vinduet. Der er dog ikke nogen nyere tilgængelig end den, jeg har installeret.


Overflader
Nå - videre til den egentlige test. Musen er sat til og jeg rykker lidt rundt med den. Umiddelbart føles den noget mere præcis end min MX500. Jeg troede faktisk, vi var nået så langt, at det ikke burde kunne føles, men det kan jeg altså. Om det er en kombination af lavere vægt og andre typer skates skal jeg ikke kunne sige, men den føles bare mere præcis og følsom end andre mus, jeg har prøvet. Det er et plus.

Jeg har i øjeblikket en fUnc Surface 1030, som jeg er meget glad for. Jeg bruger normalt den ru side, som virker perfekt med min MX500. Følelsen af Razer Viper er dog en helt anden.
Jo, det glider bestemt nemt nok, men den virker forkert, så jeg prøvede den glatte side. Samme resultat. Det glider godt, men noget virker stadig forkert. Det er som om man ridser musemåtten. Hmm - det skal jo undersøges, så jeg vender musen om på ryggen og opdager, at der ud over selve mouse skates'ene sidder nogle mikroskopiske plasttapper, som åbenbart er en eller anden "støttefunktion" (der er kun 3 skates under Viper hvor imod en MX500 eksempelvis har 5, så måske er de en slags støttehjul?). Jeg vil vædde på, at de reelt ingen værdi har og var det
min mus og ikke en "tester", ville jeg uden tøven høvle dem af! Efter sådan et lille indgreb tror jeg nemlig, at musen ville glide som Hans i Grethe, helt uden at man sidder med fornemmelsen af at ridse den dyrebare musemåtte. Egentligt tror jeg ikke, de ødelægger musemåtten, men det er et irritationsmoment for mig personligt, men jeg er også lidt pylret med mit udstyr. Jeg tror ikke ret mange andre ville bemærke det overhovedet.

Nå, hvad så? Så kan man jo ikke bruge musen eller hvad? Jamen ingen test uden at prøve sig lidt frem og som sagt så gjort - væk med musemåtten og ned på det bare bord.

Wow!!… det er en HELT anden følelse. Ingen fornemmelse af de små tapper og musen fræser simpelthen bare der ud af! Jeg har prøvet den på to forskellige bordoverflader og ingen af dem gav problemer, men jeg kan have været heldig. Viper kørte bare som den skulle og bevarede præcisionen, så her kunne man måske spare en musemåtte?

De skates, der sidder under musen er meget glatte og musens vægt gør den bare endnu mere levende på en god måde.
Generelt om brugen
Når man har fundet den overfalde, der passer bedst, er det tid til at få afprøvet knapperne.

Musen har 3 knapper. Alle 3 de mest almindelige. Altså 2 ovenpå og 1 på rulleknappen i midten.

Viper'eren sammenlignet med MS Intellimouse. Igen synsbedrag. De er ca. lige store, selvom MS'en "krummer ryg".
De 2 store knapper virker upåklageligt. De er nemme at trykke ned og meget følsomme. Jeg hørte engang fra en kammerat, at man lige skulle vænne sig til knapperne på Razers tidligere mus, men når man først var tilvænnet, ville man ikke bruge andet. Jeg tror på ham! Jeg havde nu ingen store problemer med at vænne mig til dem. De er bare lige i øjet. Jeg har en mistanke om, at de for andre måske kan være en ulempe og det skyldes, at folk med store hænder ofte har en tendens til at lægge mere vægt på knapperne for at hvile fingrene. Det er ikke nødvendigt for mig, da det passer perfekt med min hånd, men det skal man lige være obs på, hvis man hører under kategorien "kæmpehånd".

Rulleknappen har et lidt andet "feel" end andre rulleknapper, jeg kender til. Den virker lidt som om den falder i hak, når man ruller med den. Det samme gør andre mus, men her er det mere mærkbart. Lidt som om der er mere modstand end i eksempelvis MX500. Det betyder dog intet for brugbarheden, men om man kan lide det eller ej er en smagssag.

Som jeg har skrevet længere oppe er musen MEGET præcis. Den er super følsom på den gode måde. Det optiske "øje" ligner alle andre, men i følge Razers reklamer for musen skulle den være 25-150% mere præcis end andre optiske mus på markedet. Jeg har ingen mulighed for at teste hvor mange gange den fysisk opdaterer, men jeg tror på det, som Razer skriver. Om den er bedre optisk, skal jeg ikke kunne sige, men den føles bare mere præcis. Det kan skyldes, den er så lille og ikke vejer ret meget. Den er faktisk lettere end min MX500 (som jeg ellers har "tunet" ved at hive vægtklodsen ud af for at gøre den lettere). Hvis jeg var Morten Olsen, ville jeg sige, det klart er en cadeau til Razer :)

Materialet, musen er lavet af, er det sædvanlige plastik. Bare gennemsigtigt i tidens trend. Museknapperne er som Razer udtrykker det "nonslip buttons". Det er plastik men ligner alligevel en anden overflade. Lidt a la det teflon, man har slidt ud af bunden på sin gryde efter flere års brug. Om de er "nonslip" skal jeg ikke kunne sige, men i så fald er det ikke pga. materialet, men pga. formen. De er nemlig lettere "udhulet" hvor fingrene skal ligge. Det virker altså perfekt for mig, så jeg køber nonslip-konceptet :)

Alt i alt virker musen måske ikke så robust som min MX500, men omvendt er det ikke en mus, jeg tror går i stykker ved det mindste "vold". Jeg har ikke lige mulighed for at lave en tabetest (Razer vil vist gerne have musen tilbage i hel stand), men jeg fornemmer, den holder.

Vurdering
Hvad så? Skal jeg købe en Razer Viper i stedet for en af de andre mus på markedet?

Ja, det er svært at sige. Den er helt klart faldet i min smag og jeg har personligt kun en ting, der irriterer mig ved Viper, som jeg ikke kan ændre. Nemlig at der mangler knapper på siden af musen. Jeg er selv en af de fjolser, der aldrig fik lært at spille Counter-Strike på A,S,D og W og derfor mangler jeg altid knapper omkring piletasterne. Jeg har vænnet mig til at bruge knappen på min MX500 til at hoppe med (ja skyd mig, jeg ved det er skidt). Jeg har forgæves forsøgt at fravænne mig, men det går bare ikke. Desuden bruger jeg knappen meget i Windows som "tilbage-knap", når jeg surfer rundt på nettet. Det er altså også det eneste, der afholder mig fra ikke at udråbe Razer Viper som en klar vinder. Jeg ved, at mange spillere slet ikke bruger de knapper og de vil helt sikkert elske den, hvis de ikke har den tidligere nævnte bjørnepote.

Hvis Razer laver en udvidet model med en knap på siden, er jeg solgt og må ganske enkelt eje én.

Det er dog sådan med mus, at valget er meget personligt og jeg har hørt talrige diskussioner om, hvilken der er den bedste. Der er dog aldrig en konklusion. Det er simpelthen individuelt fra person til person. Derfor vil denne mus som alle andre falde i nogens smag og de vil ikke kunne leve uden, mens andre vil være mindre begejstret for den pga størrelsen, udseende eller andet.

Skulle jeg hive en samlet karakter op af hatten fik den 9 af 10 stjerner. Den kunne måske være havnet på 9½-10, hvis den havde haft knapper på siden.
Plusser
  • Vejer ikke ret meget
  • Er utroligt præcis
  • Lille og passer perfekt ind i medium til små hænder
  • Knapperne er meget følsomme
  • Er til både den højre- og venstrehåndet
Minuser
  • Der mangler knapper på siden
  • De små "støttehjul"
  • Den er i enkelte tilfælde for lille til folk med store hænder
  • Knapperne kan være for følsomme for nogen
Kræver
Ledig USB-port


- Artikler forside
- Produktanmeldelser
- Tweaks
- Våben guides
- Mapanmeldelser
- Slap test dummies
- BLOG-SEKTION


 
Counter Strike - counterstrike
Counter Strike - counterstrike

Counter strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.


© slap.dk * optimeret til 1024 x 768 * optimeret til IEX 5.0
 
 
MOVIES

DR - Danish Esport Awards 2007
SLAP LIVE Tappehallen Cult Party (zip-36MB)
SLAP LIVE Ballerup Superaren (zip-13MB)
Battlefield Nordisk Mesterskab (zip-5MB)

INTERVIEWS