Counter Strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.

 
 

Danmarks ældste og største turnerings og event arrangør indenfor esport/gaming

 
 
csHOME

csHVAD ER ESPORT?
csOM SLAP.dk

csREGLER
strikeSPONSORER

Counter StrikeKALENDER
Counter StrikeCS 1.6
Counter StrikeCS SOURCE
Counter StrikeCZ

slapSLAP LIVE / EVENTS
slapSLAP CUPS
CounterSERVERLISTEN

Counter StrikeNYHEDER
Counter StrikeNYHEDSBREV
slapARTIKLER
slapINTERVIEWS
slapBLOGS
CounterFORUM

slapDOWNLOADS
slapFOTOGALLERI

strikeLINKS
strikeTILMELDING
strikeKONTAKT
strike
strikeAVANCERET SØG
Zahid ButtLOGIN

sui
Zahid Buttby multibit
 

13-07-2024   
PRODUKTANMELDELSER / TESTS
Her er alle de produktanmeldelser og test lavet af S.L.A.P

ARTIKLER - PRODUKTANMELDELSER - Qpad XT-R

Qpad XT-R musemåtte
Læst 5685 gange

Test udført af Joe Cool

QPAD | XT-R
THE SUPERIOR GAMING PERFORMANCE

Man kan godt sige at jeg er blevet kastet ind i denne anmeldelse uden nogen som helst holdning til hverken QPAD | XT-R eller firmaet bag. Så pludselig sidder man her med en ny QPAD | XT-R i hånden. Helt uden nogen forventninger. Er den nytænkende, eller gammel vin på nye flasker?

QPAD | XT-R leveres i bedste pro-stil i en fin metalkasse. Selvom kassen egentligt er musemåttens brugbarhed uvedkommende, er det alligevel et ”nice touch” af QPAD at de giver den en ekstra tand. Det giver lige den sidste åbn-jule-gaver-spænding inden man åbner og ser det nye legetøj/værktøj. Her er QPAD bestemt ikke bagefter, og alt er også som det skal være. Det hvide låg med et svagt hævet ”Q” - en detalje ja, men en god en af slagsen.

Inden i kassen finder man under et tyndt lag beskyttende skumgummi vidunderet, og lidt medfølgende lir i form af 2 stk ”dome stickers” (plastik klistermærker) med Q-logoet til at sætte på din computer, hvis du lige skal vise gutterne hvem du holder med. Mere vigtigt er de medfølgende QPAD Glidz, men dem vender vi tilbage til senere.


Kassen som den ser ud lige efter den er åbnet

Meget modsat de fleste af de musemåtter jeg hidtil har testet, er QPAD | XT-R ikke rektangulær (eller firkantet på godt dansk). Den er formet efter hvor man bevæger musen mest. Ren logik egentligt, og jeg har da også set et par andre måttefabrikanter lave det nummer. Ikke nyskabende, men det giver måtten et flot design. Når vi snakker design synes jeg QPAD er kommet utroligt godt efter at holde et stilrent design, men alligevel lidt anderledes et af slagsen. Overfladen er præget med et stort Q i grå og sort, og et enkelt lille Q i venstre hjørne. Det ser godt ud uden at blive for popsmart.

Vender man måtten om, opdager man at det ikke kun er kanten der er hård plast. Hele bunden er hård, hvilket gør den stabil som alle kendere ønsker. Måttens skridsikkerhed er sikret med silikone fødder og endnu et Q gummilogo midt under måtten.


Undersiden af QPAD | XT-R

Måtten er lidt højere end hvad jeg har været vant til, siden jeg droppede min gamle Func Surface 1030 til fordel for min nuværende musemåtte. Det kan måske genere nogen, men har dog under testen ikke været noget problem overhovedet.


Steelpad S&S (tv.) og QPAD | XT-R. Bemærk at QPAD måtten er ca. dobbelt så høj som Steelpad’en

Overfladen er som de fleste ved det allervigtigste. Er den for glat kan det være en ulempe. Er den for ru er det heller ikke så godt. QPAD | XT-R er som den skal være. Den er lettere ru, men ikke mere end at den er føles super glat. Personligt vil jeg gerne have min musemåtte så glat som muligt. Det gør den hurtigere, og efter min mening mere præcis. Den enkelte vil nok sige: ”den må jo ikke være så glat, at den glider for langt når jeg flytter musen!”, og det argument kan jeg godt følge. Det behøver man dog slet ikke frygte med QPAD | XT-R. Den er som den skal være. Jeg har svært ved at pege på forbedringer overhovedet.

Kanterne er afrundede og kommer ikke i vejen som man har set på andre måtter. Formen på måtten passer fint med de vinduesvisker bevægelser man laver, når man bruger musen. Hvis man sammenligner størrelsen på måtten med en Steelpad S&S, kan man se, at det er samme størrelse hvor det gælder. Dermed mener jeg ikke at de afrundede hjørner er et problem. Den er bred de steder hvor musen arbejder.

Hvis man skal sammenligne overfladen med en anden musemåtte, må det blive Steelpad S&S, som jeg selv bruger i øjeblikket. Lægger man dem helt tæt, og sammenligner kan jeg faktisk ikke se forskel. Omkring overfladen er det nok væsentligt at nævne, at jeg har en Logitech 518 mus. Ikke det nyeste kram godt nok, men bestemt en der er god nok til at teste musemåtten helt igennem.


En Steelpad S&S med QPAD | XT-R liggende ovenpå

Min mus er faktisk godt slidt under bunden. De 5 standard fødder er jævnt brugt, og jeg burde nok for længst have sat teflon under. Alligevel kører musen super godt. Indtil nu har dovenskaben dog vundet og jeg har aldrig fået sat nogen på. Delvist fordi jeg egentligt er ok tilfreds uden, og fordi jeg ved at det teflon jeg har liggende ikke holder ret længe alligevel.

Men nu er det jo en test, og så er der ingen vej uden op. Derfor har jeg også testet de medfølgende QPAD Glidz og jeg er ikke blevet skuffet. Jeg har haft min del af teflon og andre ”pads” til at sætte under, og alle hjælper helt sikkert. Jeg vil dog vove at påstå at de her er de bedste jeg har prøvet. Ikke pga. glideevnen, for samme effekt kan fås med alm. teflon, men fordi de simpelthen er af kraftigere materiale. Plasten er hård, men ikke mere end at den også er bøjelig. Selvom de faktisk er større end musens standard fødder, sidder de snildt henover dem, og klistrer fast til både normale fødder og bunden. Virkelig godt.


QPAD Glidz in action på en Logitech mx518 optisk mus

Konklusion:

Jeg skal ikke kunne sige om musemåtten egner sig til alle de forskellige typer optiske og laser mus der findes, men jeg har svært ved at se hvorfor den ikke skulle. Som sagt er overfladen ”klassisk” for gode plastikmåtter, og jeg har ikke hørt om deciderede problemer med den type materiale før. Som alle måtter hjælper det med noget teflon eller lignende. Her er de medfølgende altså de bedste jeg har prøvet.

Står du og har slidt din gamle stofmåtte op der fulgt med din første Pentium 100Mhz pc, så bør du nok overveje om ikke mindre kan gøre det. Ud over at måtten kræver en tilsvarende god optisk / laser mus er der andre ting du skal have i mente. Måtten er helt sikkert noget af det mest lækre, men hvis ikke du har høje krav til dit værktøj eller er meget aktiv gamer, vil du sikkert ikke kunne mærke den store forskel på denne og andre billigere alternativer i 100-150 kr. klassen.

Er du typen der sværger til det bedste udstyr, så kan QPAD | XT-R være noget for dig. Den har det der skal til for at være så anonym som muligt under brug (lidt kort sagt: den virker bare og du kan koncentrere dig om det du spiller eller arbejder med). Samtidigt har den designet med sig og er virkelig flot på en klassisk måde.

Vejledende pris er 279,- kr. Det er lidt mere end de billige alternativer, men er nok rimelig fornuftigt hvis man kigger i det kvalitetsniveau måtten ligger i.

Stilrent design og godt værktøj

Positive sider

 • Lækker indpakning

 • Designet er klassisk flot og ikke for overdrevet

 • Overfladen er som den skal være, glat og virker slidstærk

 • Den står godt fast på silikone fødderne

 • Størrelsen er god. Stor uden at være enorm


 • Negative sider

 • Prisen. 279,- kr.

 • Overfladen kan ikke vendes som man kunne have håbet på. Det     havde givet længere levetid og gjort prisen mere retfærdig

 • Højden kan være et problem for nogen


 • Karakterer


  - Artikler forside
  - Produktanmeldelser
  - Tweaks
  - Våben guides
  - Mapanmeldelser
  - Slap test dummies
  - BLOG-SEKTION


   
  Counter Strike - counterstrike
  Counter Strike - counterstrike

  Counter strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.


  © slap.dk * optimeret til 1024 x 768 * optimeret til IEX 5.0
   
   
  MOVIES

  DR - Danish Esport Awards 2007
  SLAP LIVE Tappehallen Cult Party (zip-36MB)
  SLAP LIVE Ballerup Superaren (zip-13MB)
  Battlefield Nordisk Mesterskab (zip-5MB)

  INTERVIEWS