Counter Strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.

 
 

Danmarks ældste og største turnerings og event arrangør indenfor esport/gaming

 
 
csHOME

csHVAD ER ESPORT?
csOM SLAP.dk

csREGLER
strikeSPONSORER

Counter StrikeKALENDER
Counter StrikeCS 1.6
Counter StrikeCS SOURCE
Counter StrikeCZ

slapSLAP LIVE / EVENTS
slapSLAP CUPS
CounterSERVERLISTEN

Counter StrikeNYHEDER
Counter StrikeNYHEDSBREV
slapARTIKLER
slapINTERVIEWS
slapBLOGS
CounterFORUM

slapDOWNLOADS
slapFOTOGALLERI

strikeLINKS
strikeTILMELDING
strikeKONTAKT
strike
strikeAVANCERET SØG
Zahid ButtLOGIN

sui
Zahid Buttby multibit
 

29-11-2023   
PRODUKTANMELDELSER / TESTS
Her er alle de produktanmeldelser og test lavet af S.L.A.P

ARTIKLER - PRODUKTANMELDELSER - NorthQ nedkølings case

NorthQ nedkølings case
Læst 5289 gange

Case lavet af Kim Christensen aka Mr.TweakUp fra Tweakup.dk

North Q


MightyButts piveri...
I lang tid gik vi rundt og hørte på MightyButt's højtlydte piven over hans fps drops. Et nærmere kig i maskinen viste at der var store problemer med varmeudviklingen i maskinen. Noget der åbenbart er et kendt problem på Medion maskiner.

Varmeudviklingen i dette tilfælde var dog ekstra slem da vi skulle høre på Mightys gentagne og højlydte piveri over maskinen :D
Dem af jer der kender Mightybutt ved også hvor belastende han kan være at høre på :D

Mightybutt grubler...

Hvad gør vi ved det...
Ene og alene for at slippe for at høre på al det piveri, tog vi fat i NorthQ som vi jo alle efterhånden kender for deres speciale i netop kølere til både grafikkort og processorer. Efter lidt sweettalk :D var folkene bag NorthQ klar til at hjælpe os med MBs problem. En alliance blev skabt med NorthQ, tweakup.dk og os som skal hjælpes :D

Køle elementer i maskinen
Vi kender jo alle godt det med at ens computer står på gulvet og knokler dag ud og ind med arbejde og spil, hvor spil især er krævende for maskinen. Er man hardcore gamer, eller bare wannabe :-) så stilles der endnu større krav til computeren. Generelt er de nye spil meget krævende i form af hardware, og en hurtig computer er afhængig af gode komponenter og effektiv køling.

(Jeg har tit tænkt på hvornår nogen finder ud af at lave et kabinet som køler proccesor, grafikkort effektivt ned, uden brug af eksterne komponenter. Man har det til alt muligt andet - øl, cola, mad og hvad ved jeg, så hvorfor ikke til en computer :D - Red.)

Anyways - når man køber en samlet computer bestemmer man ikke selv hvilke komponenter der skal sidde og køle CPU, Chipset, Grafikkort m.m. Det er heldigvis muligt at udskifte den slags udstyr på langt de fleste computere, og det er lige præcis hvad vi har kiggt på i dette tilfælde.

En knap 2 år gammel Medion maskine der generelt fungerer ganske udemærket, men laver FPS drops og andet forstyrrende gejl under krævende spil - hvor vi lægger primær fokus på varmeudvikling fra CPU og grafikkort.

1. stk. lidt støvet Medion computer

Mightys maskine...
Dette er så monstret der har gevet MB, og efterfølgende os allesammen udi en grum hovedpine.
Hele balladen er bygget ind i et lille midi tower kabinet så der er ikke ret meget plads til at komme af med varme, eller til at pille for en person med fede pølsefingre.

Computeren er ganske populær, og som standard har Medion gjort den utrolig støjsvag. Det at skabe en støjsvag PC kan gøres på flere forskellige måder, men valg af komponenter spiller en stor rolle og her går producenterne typisk efter den billige eller middelmådige løsning for at holde budgettet nede. Dette er typisk intet problem lige når PC'en kommer hjem og man plugger den til, men efter nogen brug samles der en del støv på køle elemnterne, og ydelsen på blæserne forringes mærkbart.

Dette gør at varme problemerne sniger sig ind på computeren og man begynder at opleve FPS drops der fremkommer fordi hardwaren ikke kan afvikle spillet hurtigt nok. I bund og grund er det således at stigende varme presser hardwaren til at sænke hastigheden for at opretholde stabiliteten. Med en faldende hastighed så kommer problemerne med feks. spil til syne.

Inside i en Medion computer

Indmaden...
Tager vi sidelåget af maskinen kan vi se at Medion har brugt et tragt system kombineret med en 80mm blæser og en standard aluminiums profil. Dette er ganske ok lige når man bygger maskinen, men når der ikke er monteret støvfilter omkring lufthullerne i kabinettet, så suges der temmelig meget støv ind med tiden.

Med en langsom blæser så har vi potentialet for kraftig varmeudvikling i maskinen. Samtidig har man et passiv kølet chipset der godt kan blive ret varmt. Kombineret med forringet performance fra CPU køler og grafikkort køleren, så bliver problemerne bare større.

Endelig er der et ATI grafikkort med en rimelig støjende køler, men ASUS modellen der er placeret i dette kort er bygget til low noise arbejde og dette betyder at varme udviklingen i det lille kabinet er rimelig markant.

Kigger man ellers rundt i kabinettet så er der en 350 Watt strømforsyning med en 120mm blæser monteret, hvor der er samlet en masse støv. Kabinettet har ingen ekstra blæsere monteret der kan give noget airflow. Kigger man generelt i kabinettet så er kablerne trukket skødesløst rundt, men det skyldes nok nærmere Mighty der har været inde og rode med sine fede pølsefingre. Den slags rod er også med til at forringe det lave airflow i kabinettet yderligere, så det er endnu et obs punkt der skal ses på i denne sammenhæng.

Dele der skal udskiftes

Ud ryger det...
Det er disse komponenter vi har valgt at kigge på/erstatte, for at opbygge et bedre system rent kølemæssigt. Køleren fra CPU'en er fjernet inkl. det specielle tragtsystem Medion selv har fået designet til systemet. Kølehovedet på grafikkortet er blevet afmonteret, så vi kan montere noget mere effektivt og støjsvagt. Vi har også fjernet den passive chipset køler sammen med strømforsyningen der trængte til at blive gjort ren. Vi skifter den ud med en større model for at give bedre ydelse til komponenterne.

NorthQ dele der skal installeres

Ind med...
Det danske mærke NorthQ har efterhånden fået opbygget en seriøs serie af køle produkter. Til vores projekt har vi modtaget deres top serie med kølere i ren kobber og en højt finish. Produkterne vi har modtaget er:
  • NQ-3314BLA UFO CPU køler baseret på en 92mm blæser med blåt lys der kan tændes og slukkes samt en FAN controller der kan styre hastigheden på blæseren.


  • 3880 kobber UFO chipset køler der er den første af sin slags i Danmark med dette design. Chipsettet passer både på AMD & Intel baserede chipsets, og kan bruges som passiv eller aktiv med tilhørende 40mm blæser der også har blåt lys.


  • NQ-3851 grafikkort køler er den største grafikkort køler fra NorthQ i dag, hvor man har baseret den på en 80mm blæsning. Køleren kan monteres på langt de fleste grafikkort i dag og der medfølger heat sinks til RAM modulerne, FAN controller til blæser, samt tilbehør til korrekt montering.


  • NQ-4001EXT strømforsyning der er en 400 Watt strømforsyning med 140mm blæser, men der var problemer med pladsen i kabinettet så den blev senere erstattet med en


  • NQ-4775-400BU der tilbyder ATX2.0 standard og ultra støjsvag drift.
For slanke kvindefingre...
Nu skal der arbejdes med montering af komponenterne, og dette foregår let via de illustrerede manualer der medfølger til alle produkterne. Det tager ca. 1 times tid at få alle komponenterne korrekt tilsluttet, og PC'en kan samles igen. Det burde selv en arrig MightyButt kunne finde ud af, men grundet hans fede pølsefingre og hidsige temparament under spil, så gør vi det for ham.

Færdige resultat

Monster med ny indmad...
Så er det endelige resultat med Medion maskinen færdigt. det ser helt anderledes ud efter de store seje kobber kølere er blevet monteret. Sådan er det jo med os mænd - det skal helst være stort, skinnende og være sindsygt forkromet :D

Mere jordnært, så har maskinen også fået en omgang hushjælp, uden regning, og står faktisk som ny igen.

Medion maskinen er blevet mere støjsvag end tidligere og ydelsen på de forskellige områder er blevet forbedret. Med alle de nye lækre komponenter løber det op i over 1000,- kr, men så er computeren også sikret i lang tid. Det er endda muligt at tage komponenterne videre til den næste computer, hvis man husker at gemme det gamle udstyr eller fjerne kølerne inden PC'en evt. kasseres helt.

Kablerne er lagt i fin orden så maskinen nu har det optimale airflow uden ekstra blæsere monteret i kabinettet. Chipsettet har fået aktiv køling for at sikre at det konstant bliver holdt nede på en lav temperatur.

Alt i alt...
Det er dælme blevet en sej maskine at se på. Ikke så cool som man kunne hvis vi feks. var sprunget ud casemodding, men alligevel er der kommet en del lir at se på ved indmaden. Nu er det ihvertfald ikke længere kedelig standard indmad at kigge på. Man kan se at maskinen tilhører en hardcore spiller - og det er jo et vigtigt budskab at give:D

Selve maskinen har fået en kraftig varme reducering, som har hjulpet mærkbart på fps og andet gejl. Mighty piver dog stadig, men mon ikke det bare er hans natur :D ...

Tak til...
www.northq.com
www.tweakup.dk

- Artikler forside
- Produktanmeldelser
- Tweaks
- Våben guides
- Mapanmeldelser
- Slap test dummies
- BLOG-SEKTION


 
Counter Strike - counterstrike
Counter Strike - counterstrike

Counter strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.


© slap.dk * optimeret til 1024 x 768 * optimeret til IEX 5.0
 
 
MOVIES

DR - Danish Esport Awards 2007
SLAP LIVE Tappehallen Cult Party (zip-36MB)
SLAP LIVE Ballerup Superaren (zip-13MB)
Battlefield Nordisk Mesterskab (zip-5MB)

INTERVIEWS