Counter Strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.

 
 

Danmarks ældste og største turnerings og event arrangør indenfor esport/gaming

 
 
csHOME

csHVAD ER ESPORT?
csOM SLAP.dk

csREGLER
strikeSPONSORER

Counter StrikeKALENDER
Counter StrikeCS 1.6
Counter StrikeCS SOURCE
Counter StrikeCZ

slapSLAP LIVE / EVENTS
slapSLAP CUPS
CounterSERVERLISTEN

Counter StrikeNYHEDER
Counter StrikeNYHEDSBREV
slapARTIKLER
slapINTERVIEWS
slapBLOGS
CounterFORUM

slapDOWNLOADS
slapFOTOGALLERI

strikeLINKS
strikeTILMELDING
strikeKONTAKT
strike
strikeAVANCERET SØG
Zahid ButtLOGIN

sui
Zahid Buttby multibit
 

10-07-2020   
PRODUKTANMELDELSER / TESTS
Her er alle de produktanmeldelser og test lavet af S.L.A.P

ARTIKLER - PRODUKTANMELDELSER - Medusa 5.1 USB

Medusa 5.1 - USB Headset
Læst 4522 gange

Test udført af Joe Cool

Der findes efterhånden så mange forskellige headsets, at det som anmelder og almindelig bruger er en regulær videnskab og hårdt arbejde at holde sig opdateret. Det var nemt nok i starten, da der mere eller mindre kun var ganske få at vælge imellem.Kort og godt er det en jungle af headsets der på hver sin måde leverer varen. Forskellen er ikke mere, god lyd og god mikrofon, men små detaljer der appellerer til den enkelte gamers ønsker. Det samme gælder dette headset fra Speed Link. Headsettet hedder Medusa 5.1 USB.

Headsettet er pakket i en fin glat sort kasse med indlagt sort velour (Sam: dette ER headsettet for dig). Det bærer en klar lighed med en gaveæske man ville overrække en flot flaske sprut i, til en rigtig kender -komplet med en rød sløjfe til at holde det hele sammen. I æsken finder du selve headsettet, en installationsCD, samt noget jeg ved første blik bedømte til at være en klump fejlplaceret plastik. Ved nærmere eftersyn viser denne sig dog at være en bøjle til at smide på væggen, monitoren eller hvor du ellers vil have headsettet til at hænge når du ikke bruger det. Mere om det senere.
Nu er jeg en ”sæt-skidtet-til-og-glem-manualen-type” så jeg pelsede æsken, og høvlede headsettet i Pc’en. Dvs. at jeg satte USB stikket i en ledig USB port, for det er ikke noget helt almindeligt stik. Der er nemlig indbygget lydkort i ledningen, eller mere præcist i den ”klump” som volumen kontrollen sidder på på ledningen - i med det.

Selvom jeg ikke er en manual mand, er jeg heller ikke dummere end at jeg da lige skimmer cd’en der fulgte med. ”Hmm….. Endnu af de hersens cd’er med medfølgende programmer der skal vise hvor godt headsettet er?”. Ja – både og. Der er rent faktisk en lille demo-del på cd’en men endnu mere vigtigt en driver til lydkortet. Så i med den også, og en hurtig installation.

Så er vi klar til testen.

Den medfølgende software er lige præcist som man kan forvente. Den kan da være sjov at teste, men man gør det kun den ene gang. Så er det nok. Når man har hørt sig selv råbe ”Hvad drikker Møller????” og sat setting på ”katedral” er den skid ligesom slået. Sådan er det med alle de lydkort jeg har testet. Der er software, men for os der har prøvet et stereo headset før, er det ingen revolution.

Jeg har altid 2 ting jeg tester nye headsets med: Musik og Counter-Strike. Musik fordi det er det ypperligste indenfor om headsettet kan gengive et bredt spektrum af nuancer, og CS fordi det i bund og grund er det jeg bruger mit headset mest til. CS er også den ultimative tester af ”headsettets formåen indenfor gengivelse af omgivelsesfornemmelse og stereo.

Et hurtigt klik på Steam, og i gang med Counter-Strike. Her er der helt klart en forskel på lyden fra andre headsets jeg har testet. Ikke dårligere, men bare anderledes. Lyden er i top, hvilket jeg også forventede. Som nævnt er der mange headsets på markedet efterhånden, og de fleste er kommet godt efter det. Hvis man smider en 500-1000 kr efter et headset, kan man med rimelig sikkerhed regne med at lyden er i orden. Det er heller ikke indenfor lyden man skal bedømme dette headset. Dertil er konkurrenterne simpelthen for tæt på til at de fleste kan høre forskel.

Omkring musikken, må jeg sige at jeg ikke er blevet skuffet. Headsettet giver en noget bedre lyd i forhold til mit nuværende headset (Steelsound 5H). Lyden er mere lig det jeg tør sammenligne med et par ægte musik-nørds ørebøffer. De har også den samme vægt som man kan forvente. At det så samtidigt kan klare CS på et godt niveau er jo bare en bonus.

Nu vi snakker om vægten er det et obs. punkt når man køber dette headset. Enten er man vild med vægten, eller også er man ikke. Nu tænker nogen nok: ”Amen hvorfor skulle jeg lige være vild med at sidde med 7½ tons på hovedet, når jeg kan købe et lettere?”. Tjae, altså det jeg mener med det er at der også er forskel på kvaliteten. Når jeg sidder med Medusa headsettet i hænderne er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det er kram hvad angår stabiliteten og kvaliteten af bøffer, bøjle og sammenføjningerne. Her virker vægten som et kvalitetsstempel. Det er dog en smagssag, og jeg må tilstå, at selvom jeg ikke ligefrem har en tændstik som nakke, så foretrækker jeg alligevel et lidt lettere headset. Ikke at jeg ikke kan bruge dette, men jeg mener alligevel at et lettere kan være ok. Men som sagt: det er en smagssag.

Kikker vi på bøjlen på headsettet så er den polstret med en fin skumpude med imiteret læder rundt om. Lige som det skal være.

Bøfferne sidder lidt stramt, men det føles ikke så slemt, da der også her er smidt en god polstring på, rundt om højtalerne.Ledningen er for en gangs skyld ikke noget tyndt skidt som man har set på andre headsets. Jeg tror at Sennheiser har fundet ud af at det er her de fleste headsets lider døden. Medusa headsettet har enten gjort deres research godt, eller også har de bare været forudseende. Ledningen er godt nok blød, men den er tyk. Det virker som om det er i orden, men den endelige test kommer når folk begynder at bruge det over en længere periode end jeg har gjort.

Mikrofonen er der ikke så meget at sige til. Den virker som kvalitet, og kan bøjes efter alle kunstens regler.

Der hvor headsettet adskiller sig fra andre er dog omkring hvordan man kan pakke det sammen. Her har Medusa valgt en lidt anderledes indgangsvinkel. Medusa headsettet kan ikke adskilles, men til gengæld kan hørebøfferne foldes helt op under bøjlen og så kan de drejes. Lidt svært at forklare, men det kommer til sin ret hvis man bruger den tilhørende bøjle der medfølger. Ved at dreje bøfferne så de peger i samme retning bliver headsettet mere fladt og fylder mindre, når du hænger det op på eksempelvis din monitor eller hvor du har placeret bøjlen. Det er helt sikkert en force
at man kan klappe det sammen når man er til lan eller bare skal have det med ud af huset.

På ledningen sidder de vigtigste kontroller som på de fleste headsets. Medusa headsettet har dog også ”klumpen” med indbygget lydkort. På den finder du en mute knap, volumen kontrol og en on/off knap. De andre headsets jeg har prøvet har alle haft analog volumen kontrol. Dette har digital. Altså 2 knapper til at skrue op og ned med. Min første tanke var at det da var irriterende. Digital kontrol virker på mig lidt for irriterende, fordi jeg har erfaringer med dette på min Mp3 afspiller, samt diverse mobiltelefoner. Ofte synes jeg at man lige havner på et sted hvor lyden er enten en tand for lav, eller en tand for høj. Det er en detalje, I know, men stadig et irritationsmoment hvis man er den maniske type. Men men men, der er en åbenlys fordel som jeg faktisk aldrig har tænkt over. Hvor mange har ikke prøvet at sidde og skrue på en analog volumen kontrol i fortvivlelse over at det enten skratter eller at du mister lyd i den ene hørebøf fordi der har sneget sig skidt ind i teknikken. Ja, jeg har i hvert fald. Faktisk er det sådan at jeg i øjeblikket har problemet i mit Steel Sound 5H og det irriterer mig voldsomt. Uden at jeg kan vide det, vil jeg tro at den elektroniske volumen kontrol har løst dette problem for good. Om der så er et anden mulig problem, skal jeg så lade være usagt.Jeg har i forvejen et lydkort i computeren (SB Audigy 2 ZS). Da jeg har forsøgt at bruge både Medusa headsettet (og selvfølgelig samtidigt det indbyggede lydkort), stødte jeg på en del problemer. Egentligt ikke noget særligt, men efterhånden som de fleste computere har indbygget lydkort i forvejen (som dog kan slås fra), eller et godt lydkort, skal man være obs. på at man kan støde på en del roderi med opsætningen af diverse lydenheder hvis man hiver nogle af disse enheder fra ind i mellem. Jeg selv bruger ofte webcamera (med indbygget mikrofon), som bliver byttet mellem 2 maskiner. Det kan give rod med enhederne der er ”standard”: Det samme gælder når man sætter Medusa headsettet til. Jeg fik aldrig Medusa headsettets mikrofon til at virke med MSN, men jeg opgav da også meget hurtigt da det pludselig skulle være nu der skulle snakkes. Jeg er ikke i tvivl om at det sagtens kan lade sig gøre, men har du mange lydenheder, letter det ikke sagen at sætte et headset til også. Ikke et problem overhovedet, men et obs. punkt.

Der er en ting der ærgrer mig i den forbindelse. Det er ikke muligt at hive lydkortet fra headsettet, som set på andre headsets. Det er en skam, for ofte vil man gerne have muligheden for at vælge et andet lydkort, men med samme headset.

Hvem henvender dette headset sig til?

Det henvender sig til alle der går og skal opgradere og overvejer andre topmodeller. Det er ikke hverken bedre eller dårligere, men bare anderledes. Lidt ligesom gamere. Vi har alle vores præferencer inden for mus, musemåtte, keyboard osv., og headsettet er ikke mindre vigtigt. Hvis du synes at det du læser her er noget der passer på dine behov, så overvej dette headset.

Positivt:

 • Medfølgende lydkort.
 • Nem installation.
 • En god og kraftig ledning.
 • Elektronisk volumen kontrol, bør fjerne problemer med skrattende lyd.
 • Musiklyden er rigtig god.
 • Lille bøjle til at hænge headsettet på.
 • Mulighed for at pakke det sammen.


 • Negativt:

 • Lydkort kan ikke tages fra.
 • Vægten. • Link: Medusa 5.1 USB Headset specs
  Link: Speedlink  - Artikler forside
  - Produktanmeldelser
  - Tweaks
  - Våben guides
  - Mapanmeldelser
  - Slap test dummies
  - BLOG-SEKTION


   
  Counter Strike - counterstrike
  Counter Strike - counterstrike

  Counter strike counterstrike cstrike cs spilservere esport e-sport serverhosting SLAP.


  © slap.dk * optimeret til 1024 x 768 * optimeret til IEX 5.0
   
   
  MOVIES

  DR - Danish Esport Awards 2007
  SLAP LIVE Tappehallen Cult Party (zip-36MB)
  SLAP LIVE Ballerup Superaren (zip-13MB)
  Battlefield Nordisk Mesterskab (zip-5MB)

  INTERVIEWS